RU  UA

Зробимо все, щоб його не було: бізнесмен розповів, чому буде бунтувати проти карантину

В Україні з 8 по 24 січня 2021 року планують ввести жорсткий карантин. Однак, це може вкрай негативно позначитися на бізнесі і підприємці дуже стурбовані такою перспективою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів приватний підприємець з Харкова Валерій Нестерук.

"По-перше, ми все робитимемо для того, щоб цього не сталося. Це органи влади нам хочуть приготувати такий новорічний подарунок. Ми зараз будемо працювати саме над тим, щоб його не могли запровадити в життя", - сказав він.

Підприємець додав, що для кафе і ресторанів це час, коли вони можуть отримати заробіток, який дасть їм можливість протриматися певний період.

"У цьому сегменті працює дуже велика кількість людей, найманих працівників, для яких це є основним заробітком. Я брав участь в протестних заходах цього сегмента, де висувалися до органів влади відповідні умови", - зазначив Нестерук.

Він пояснив, що ймовірний карантин буде введений саме в той період, коли люди дозволяють собі відпочити десь з сім'єю, з друзями. При цьому закриються всі магазини, що торгують промисловими товарами. А це подарунки.

"Якщо брати дрібний бізнес, він працює в основному на вулиці, тобто ринки. Я зараз здійснюю свою діяльність на ринку "Барабашово". Ми працюємо на свіжому повітрі, на вулиці. Який сенс нам закривати? Навіщо? Тим більше, ми розуміємо , що основна маса захворювань вже позаду. Навіть статистика стає на нашу сторону", - говорить підприємець.

У Київраді планують підтримувати бізнес на місцевому рівні. А чи є такі ініціативи у Харкові - невідомо.

"Принаймні я про таку ініціативу не чув. Я не хочу сказати, що її немає, але я не чув про неї. У мене зараз інформації з цього приводу немає. Є інформація від президента, що він пропонує певну компенсацію. Але справа в тому, що є такі види діяльності, якщо їх зараз закрити, їм дуже важко виходити", - пояснив Нестерук.

Він проілюстрував це на прикладі своїх друзів.

"Дуже важко виходити з цього стану, коли обриваються ланцюги. У мене дуже багато друзів працюють в сегменті тканин і фурнітури. Це маленькі фабрики, які шиють одяг на весну. Вони зараз мають бути зупинені, процес припиняється і все. Також зупиняється процес і у тих, хто працює на оптових ринках - цей ланцюг теж обривається", - сказав Нестерук.

На думку чоловіка, немає сенсу зупиняти малий і дрібний бізнес, який працює саме на ринках. Він додав, що його, як підприємця, фінансово не влаштовує жодна форма карантину.

"Нас не задовольняє жоден карантин. Карантин - це все одно порушення наших прав. Найголовніше - він жодним чином не позначається на кількості захворювань, на кількості людей, які одужали", - констатував він.

Нестерук дав пораду Міністерству охорони здоров'я - займатися запобіганням.

"Запобігання - це здоровий спосіб життя. Є природні заходи, які допомагають захистити людину від впливу цих чинників. Чи не карантини зменшать захворюваність, а саме робота на випередження. Кращий фактор, який допомагає зберегти здоров'я, - це високий рівень імунітету", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", з 14 грудня портал "Дія" почав приймати заявки на отримання 8 тисяч одноразової допомоги від держави. Через те, що сотні тисяч українців одночасно намагаються подати заяви на отримання виплат на порталі, сервіс не справляється з таким напливом.