RU  UA

Зміни в роботі "швидких" і пожежа в Одесі - головні новини 16 грудня

В Україні змінили норми прибуття бригади швидкої допомоги на виклик, в Одесі спалахнула пожежа в меблевому цеху, а лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська стала лауреаткою Премії імені Сахарова. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Зміни в роботі "швидкої"

Кабінет Міністрів України затвердив план реформування швидкої допомоги в Україні. У ньому розписали нормативи прибуття екстрених служб на виклик. Відповідно до плану, залежно від стану пацієнта, виклики "швидкої" будуть розділені на критичні, екстрені, не екстрені та непрофільні. До критичних хворих бригада прибуватиме протягом 10 хвилин з часу надходження виклику диспетчеру. Постанова Кабміну набуде чинності з 1 січня 2021 року.

Пожежа в Одесі

В Одесі сталася масштабна пожежа в меблевому цеху. За лічені хвилини вогонь розповсюдився на площу 100 квадратних метрів. На місце загоряння оперативно прибули рятувальники. Вогонь вдалося локалізувати за годину, а ще за годину пожежу повністю загасили. За даними ДСНС, в результаті займання жертв та травмованих немає.

Премія імені Сахарова

Лідерці білоруської опозиції Світлані Тихановській вручили Премію імені Сахарова. Лауреатами також стали і представники опозиції Білорусі. Відзнако Європарламенту за свободу думки вручили у Брюселі. Нагороду лауреатам Премії видав особисто президент Європейського парламенту Давид Сассолі.

Світлана Тихановська подякувала Євросоюзу за підтримку. За її словами, навколо Білорусі вибудована невидима стіна страху. Проте, об'єднавшись, цю стіну можна знести. Вона зазначила, що без вільної Білорусі Європа не буде по-справжньому вільною. У свою чергу президент Європарламенту додав: ваша боротьба - це наша боротьба.