RU  UA

Є коливання в бік Росії: генерал розповів, що чекає на Харків після смерті Кернеса

Після смерті мера Харкова Геннадія Кернесав місті почалися коливання в бік Росії.

Про це заявив в ефірі програми "Все по бєспрєдєлу" на Апостроф TV заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, генерал Сергій Кривонос.

За його словами, останнім часом інформація про те, що пан Кернес повернеться до Харкова, стримувала ситуацію від розхитування. У той же час всі політичні сили готувалися до виборів, розуміючи, що такий варіант можливий. Тепер вони особливо активізувалися.

"Проукраїнський прошарок, який є в Харкові, стурбований зростанням коливань в сторону Росії, підняття голів проросійських сил. Вони обурені тим, що буде далі, чи зможе держава їх захистити", - зауважив Сергій Кривонос.

При цьому він упевнений, що Харків не перестане бути українським містом.

"Ми Харків утримали в 2014 році, утримаємо і в 2020, і в 2021. Сил і засобів для підняття рівня безпеки і підтримання рівня безпеки в країні досить", - стверджує генерал.

Детальніше про те, які сценарії можливі у Харкові після смерті мера міста Геннадія Кернеса, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія веде м'яку експансію в Україні, а у нас тільки дивляться і мовчать - генерал Кривонос.