RU  UA

Прощання з Кернесом і вибух в США - головні новини 23 грудня

У Харкові пройшла церемонія прощання з багаторічним мером міста Геннадієм Кернесом, у США стався потужний вибух в офісній багатоповерхівці, а в Одеській області невідомий розстріляв чоловіка з мисливської зброї. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Прощання з Кернесом

У Харкові відбулася церемонія прощання із Геннадієм Кернесом, який багато років очолював місто. Попри десятиградусний мороз, на прощання з мером прийшло багато людей, вони стояли у кілометрових чергах. Натовп розтягнувся аж до Майдану Свободи. За порядком стежили 400 правоохоронців.

Вранці Кернеса відспівали у Благовіщенському соборі. Потім сотні людей мали змогу попрощатися із міським головою у Харківському Театрі опери і балету. Вже близько 15:00 Геннадія Кернеса поховали на Алеї почесних харків'ян.

Вибух у США

В американському місті Балтимор, що у штаті Меріленд, прогримів потужний вибух. Це сталося в багатоповерховій офісній будівлі. Від сили вибуху в приміщенні частково обвалився дах. Внаслідок інциденту 9 людей перебувають у критичному стані, ще одна особа - у важкому. Рятувальники евакуювали 21 людину. Дивом вдалося врятуватися мийникам вікон, які працювали на 10 поверсі будівлі. Їх спустили на землю. У компанії, якій належить будівля, підозрюють, що причиною вибуху міг стати ремонт витяжок та системи опалення.

Розстріл на Одещині

В Одеській області чоловіка розстріляли у власній автівці. Тамтешні правоохоронці, які розслідують вбивство, ввели спецоперацію "Сирена". За попередньою версією, невідомий на легковику під'їхав до автомобіля жертви. Нападник вистрелив у чоловіка з мисливської рушниці. Від отриманих поранень потерпілий помер ще до приїзду "швидкої".

Зловмисник із місця події втік, нині його розшукує поліція. За попередніми даними, чоловіки не поділили жінку. Вона нібито напередодні пішла від одного до іншого. Всі обставини трагедії встановить слідство. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.