RU  UA

Намагаються заткнути роти: бізнесмен розповів, що не так з "карантинною" допомогою в Україні

Допомога українським підприємцям від держави на час карантину є подачкою, щоб знизити протестний настрої в середовищі малого бізнесу.

Таку думку висловив підприємець з Харкова Валерій Нестерчук в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

За його словами, він не подавав заявку на передбачені законодавством 8 тисяч гривень державної допомоги не через те, що це складно зробити, а з інших міркувань.

"По суті це" троянський кінь "в повному розумінні слова. Тобто сьогодні від президента дається така подачка саме для середовища малого бізнесу, щоб якимось чином знизити протестні настрої. Заткнути їм очі, роти тощо. А вже після Нового року здерти три шкури через податки, через штрафи ", - припускає Валерій Нестерчук

Бізнесмен стверджує, що підприємців зможуть штрафувати навіть за те, що в магазин зайде покупець без маски. Крім того, він вважає, що немає гарантій для впевненості, що локдаун закінчиться 24 січня і не розуміє, чому він був введений в даних умовах.

"На яких підставах він вводиться, коли у нас рівень захворюваності падає. Але це не рівень захворюваності, це рівень тестів", - припустив Валерій Нестерчук.

Детальніше про ставлення підприємців до введення тотального карантину з 8 січня і дії влади з цього приводу читайте в матеріалі "Апострофа": Нам підсунули "троянського коня", а потім з нас здеруть три шкури - підприємець з Харкова