RU  UA

Смерть військового на Донбасі, вирок Навальному і щорічна вакцинація від коронавірусу - головні новини 2 лютого

На Донбасі від кулі снайпера загинув військовий Збройних сил України, російського опозиціонера Олексія Навального засудили до 3,5 років в'язниці, а вакцинація від коронавірусу може стати щорічною. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Смерть військового на Донбасі

На Донбасі від кулі ворожого снайпера загинув український військовий. Трагедія сталася біля села Шуми Донецької області. Армієць отримав важке поранення, і його оперативно доправили до лікарні. Незважаючи на зусилля медиків, військового врятувати не вдалося.

Попри бойову втрату, Україна не може заявити про зрив перемир'я на Донбасі. Про це в коментарі "Радіо Свобода" повідомив радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович. Він заявив, що поки на Донбасі фіксують лише окремі порушення режиму тиші. Говорити про зрив перемир'я можна лише в тому випадку, якщо бойові дії триватимуть не менше двох тижнів.

Вирок Навальному

У Росії винесли вирок опозиціонеру Олексію Навальному. На закритому засіданні його засудили до 3,5 років колонії. Зважаючи на домашній арешт, у в'язниці він проведе 2,8 роки. Навальний зустрів вирок суду з посмішкою та навіть не встиг попрощатися з дружиною.

Поки суд вирішував долю Олексія Навального, прихильників політика затримували правоохоронці. Крім того, силовики оточили центральні площі Москви та Санкт-Петербурга.

Надвечір напруга в Росії зросла. Після арешту політика його соратники закликали росіян виходити на акції протесту.

Вакцинація від коронавірусу

Щеплення від коронавірусу ймовірно доведеться робити щороку. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель. За словами політикині, це може стати схожим на вакцинацію від грипу. Це зумовлено тим, що COVID-19 теж мутує.

Якщо існуючі вакцини не діятимуть проти нових штамів коронавірусу, все доведеться розпочинати спочатку.