RU  UA

Вибух гранати в Києві і знущання над дітьми в стоматології - головні новини 12 лютого

У Києві чоловік підірвався на гранаті на дитячому майданчику, в Рівному стоматолог знущалася над маленькими дітьми та била їх під час прийому, а президент України Володимир Зеленський ініціював засідання РНБО. Подробиці - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Чоловік підірвався на дитячому майданчику

У Києві 49-річний чоловік підірвав себе на дитячому майданчику. За попередніми даними, загиблий вчинив самогубство. Розрив був такої сили, що його було чути в усьому мікрорайоні.

Чоловік прогнав з майданчика всіх дітей, після чого пролунав вибух. За словами свідків, у руках загиблий тримав предмет, схожий на гранату.

Першим тіло чоловіка помітив його колега, з яким він працював на радіоринку. За словами Андрія, декілька днів його товариш був у депресії, утім про причини такого стану не розповідав. Сусідка ж каже, що днями від загиблого пішла дружина з двома дітьми.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за статтями про навмисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю. Всі обставини трагедії з'ясовують правоохоронці.

Побиття дітей стоматологом у Рівному

У Рівному стоматолог Інна Кравчук знущалася над маленькими пацієнтами під час прийому. Матері трьох неповнолітніх уже звернулися до поліції із заявою про насильство над їхніми дітьми. Відео з побиттям маленьких пацієнтів з'явилися у соцмережах.

На кадрах видно, як під час одного з прийомів жінка трусила дитину, почала її душити, а потім підставила шприц до обличчя дівчинки і почала її лякати. Вже на іншому відео стоматолог била хлопчика головою по стоматологічному кріслу.

В однієї з відвідувачок кабінету після прийому з'явилася гематома. Коли мама дівчинки зателефонувала у лікарню, стоматолог відповіла, що дитина самостійно покусала губу. Після того як рівнянка проконсультувалася з хірургом, вона вирішила написати заяву до правоохоронців.

Звернення одразу ж підхопили інші матері, чиї діти постраждали від рук Інни Кравчук. Зокрема, мати 5-річної дівчинки, у якої після лікування на передпліччі та шиї з'явилися синці та садна. За словами матері, дитина перебувала в кабінеті з лікаркою та її асистенткою сама. Вона чекала у фоє, оскільки лікарі запевнили, що її присутність не потрібна.

Сама лікарка звинувачення відкидає та каже, що дівчинка поводилася неспокійно під час прийому. Як виявилося, проблеми в стоматолога виникали і раніше. Її звільнили з попереднього місця роботи за неодноразові скарги.

Поліція розпочала досудове розслідування.

Зеленський ініціював засідання РНБО

Президент України Володимир Зеленський ініціював засідання Ради національної безпеки та оборони. Воно має відбутися 19 лютого.

Підготовку засідання голова держави доручив секретарю РНБО Олексію Данілову. Засідання відбудеться у закритому режимі. Які питання обсудять члени РНБО - наразі не розголошують.