RU  UA

Ситуація критична: як Івано-Франківськ бореться з напливом ковідних пацієнтів

Івано-Франківщина залишається одним із лідерів за кількістю нових інфікувань коронавірусом. У зв'язку із цим місцева влада вирішила встановити 16 карантинних блокпостів на території області.

Подробиці - у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

За минулу добу в області зафіксували 515 випадків зараження. Найскладнішою залишається ситуація в Коломиї та Надвірнянському районі. Минулого тижня на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про посилення карантинних обмежень для Івано-Франківщини. Заклади громадського харчування можуть працювати лише на винос, а масові заходи розважального, культурного та релігійного характеру проводити заборонено.

Громадський транспорт в Івано-Франківську та області курсує без обмежень. Навчання у школах триває, проте заняття відвідують лише учні 1-4 класів. Решта школярів перебуває на дистанційному навчанні.

Через суттєве погіршення ситуації з коронавірусом, контролюються в’їзди та виїзди з області. На них розташовано 16 контрольно-пропускних пунктів, де постійно чергують медики, правоохоронці та рятувальники. П'ять КПП працюватимуть цілодобово. Там вимірюватимуть температуру водіїв та пасажирів, перевірятимуть дотримання карантинних обмежень, зокрема, носіння масок та кількість пасажирів у салоні. Якщо у когось буде виявлено симптоми коронавірусу, їх відправлятимуть у лікарні.

В медичних закладах заповнені понад 90% ліжок. У Івано-Франківську та області планують відкривати нові лікарні для прийому хворих на COVID-19. Це дозволить додати 600 додаткових ліжок. У Богородчанах розгорнули мобільний госпіталь. Він дозволить розмістити 200 пацієнтів.