RU  UA

Новий посол України в США, обшуки в офісі "ОПЗЖ" і тарифне питання - головні новини 25 лютого

Новим послом України у Сполучених Штатах Америки призначили колишню очільницю Мінфіну Оксану Маркарову, Служба безпеки України провела обшуки в офісі політичної партії "ОПЗЖ", а підвищення тарифів на комунальні послуги у березні не буде. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Маркарова - посол України в США

Колишню міністерку фінансів Оксану Маркарову призначили послом України в США. На цій посаді вона замінить Володимира Єльченка.

Екс-очільницю Мінфіну послом призначив президент України Володимир Зеленський. Голова держави вважає, що Маркарова має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та позитивне сприйняття у США.

Президент уже дав новообраному послу перші доручення. Серед них - налагодження діалогу з адміністрацією Джо Байдена та залучення США до врегулювання ситуації на Донбасі та деокупації Криму.

Крім цього, Зеленський наголосив на посиленні американських санкцій проти Росії, зокрема, щодо газопроводу "Північний потік-2". Він також розраховує на підтримку євроатлантичного курсу України з боку США.

Обшуки в офісі "ОПЗЖ"

Служба безпеки України прийшла з обшуком до офісу політичної партії "ОПЗЖ" у Києві. Про такі заходи повідомив нардеп від партії Ілля Кива.

Водночас колишній депутат Ігор Мосейчук заявив у своєму Телеграм-каналі, що правоохоронці обшукували не приміщення "ОПЗЖ", а автобус охоронної фірми "Шторм". Імовірно, вони відкрили вогонь по учасниках протесту проти незаконної забудови вдень 25 лютого.

В СБУ цю подію поки не коментують.

Підвищення тарифів не буде

У березні в Україні не будуть підвищувати тарифи на газ. За словами в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, до кінця опалювального сезону українці сплачуватимуть по 6,99 за кубометр блакитного палива, як і пообіцяли в уряді.

Це сталося завдяки втручанню держави в роботу ринку природного палива. Зростати не будуть і тарифи на централізоване опалення.