RU  UA

Кінець кнопкодавству в Раді і вакцинація Степанова - головні новини 1 березня

Верховна Рада переходить на новий спосіб голосування задля боротьби з кнопкодавством, міністр охорони здоров'я Максим Степанов публічно вакцинувався від коронавірусу препаратом Covishield, а на Донбасі автомобіль з українськими військовими підірвався на вибухівці. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Кінець кнопкодавству

З 2 березня народні депутати України голосуватимуть у парламенті по-новому. У сесійній залі Верховної Ради запрацюють сенсорні кнопки для голосування та додаткові камери спостереження.

На такі заходи пішли з метою викорінити кнопкодавство у парламенті. Особливість нової системи полягає в тому, що натиснути кнопку за себе та свого сусіда депутати не зможуть фізично.

Сенсорні кнопки вже протестували. За словами спікера ВРУ Дмитра Разумкова, вони відповідають усім нормам. Утім, скільки коштує облаштування сесійної зали сенсорними кнопками, Разумков не уточнив.

Вакцинація Степанова

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов прилюдно вакцинувався від коронавірусу препаратом Covishield. Таким чином він став першим публічно щепленим чиновником в Україні. За словами очільника МОЗу, він хотів довести, що інформація щодо неефективності вакцини є неправдивою.

До позачергового щеплення від коронавірусу нібито повністю готові президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Їх теж вакцинуватимуть публічно, аби популяризувати щеплення серед українців.

Підрив військових на Донбасі

На Донбасі автомобіль українських військових натрапив на невідомий вибуховий пристрій. Вибух прогримів неподалік Водяного на Донеччині. Внаслідок інциденту постраждали дев'ятеро бійців.

Один військовослужбовець поранений, інші - травмовані. Усіх армійців госпіталізували. Обставини інциденту з'ясовуються.

Загалом протягом доби бойовики тричі обстрілювали позиції Збройних сил. Українські армійці відкривали вогонь у відповідь.