RU  UA

В Україні вказали на важливий нюанс в вакцинації Зеленського і Степанова від коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 2 березня, вакцинувався від коронавірусу індійською вакциною Covishield. Днем раніше щеплення зробив і глава МОЗ Максим Степанов. Однак більше схоже на те, що це було зроблено для емоційно-психологічного ефекту для українців, оскільки обидвоє нещодавно перенесли коронавірус і знаходяться під дією імунітету.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла заступниця міністра охорони здоров’я у 2014-2015 роках Наталя Лісневська.

"Ми бачили, що публічно вакцинувався міністр, публічно вакцинувався президент. Звичайно, вони показали, що не бояться вакцинуватися, а вакцина достатньо безпечна. Люди це побачили, їм це подобається. Але, знаєте, рівень недовіри вже настільки високий, що дехто говорить про те, що їм вкололи якусь іншу вакцину", - зазначила Лісневська.

При цьому вона звернула увагу на той факт, що і Зеленський, і Степанов перехворіли на COVID-19.

"Але потрібно не забувати про таке: і пан Зеленський, і пан міністр Степанов перехворіли на ковід. Зеленський – десь наприкінці осені, а Степанов на початку зими. Тобто, вони ще знаходяться під дією імунітету. Тому сказати про ефективність цієї вакцини та чи варто було їм вакцинуватися…", - залишила відкритим своє питання медик.

Вона висловила думку, що публічна вакцинація керівників країни мала зовсім іншу ціль.

"У цій вакцинації була тільки політична складова і емоційно-психологічний ефект для громадян. Президент обіцяв вакцинуватися першим, він це зробив для того, щоб показати такий приклад. Він виконав свою обіцянку. Міністр вакцинувався, тому що він привіз цю вакцину", - резюмувала Лісневська.

Більше про те, як повернути довіру українців до щеплень, читайте в матеріалі "Апострофа": "Ми провалилися з вакцинацією і щеплення Зеленського ситуацію не врятує - Наталя Лісневська".