RU  UA

Розслідування підписання Харківських угод і негода в Україні - головні новини 12 березня

Служба безпеки України почала розслідування щодо підписання Харківських угод у 2010 році, Україну накрила негода, а президент Володимир Зеленський підтримав санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Розслідування Харківських угод

Служба безпеки України офіційно почала розслідувати обставини підготовки, підписання та ратифікації Харківських угод. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статею про державну зраду.

Відповідне рішення ухвалила Рада національної безпеки і оборони на засіданні, яке відбулося 11 березня. Правоохоронці перевірятимуть усіх народних депутатів, які у квітні 2010 року проголосували за Харківські угоди.

Документ дозволив Чорноморському флоту РФ залишитися на території України до 2042 року. За даними слідства, це рішення фактично сприяло анексії Криму.

Негода в Україні

Україну накрила потужна негода. Від самого ранку переважно у західних регіонах та столиці вирував сильний вітер. Пообіді все засипало снігом.

Через нерозчищені дороги на вулицях міст застрягали автомобілі. Їх за допомогою спеціальної техніки витягали рятувальники. Через снігопад у Києві обмежили рух вантажівок.

Синоптики попередили українців про ожеледицю. Тим часом у поліції закликали водіїв не виїжджати з дому без нагальної потреби.

Вже від завтра погода в Україні покращиться. Потепління триватиме щонайменше до вівторка, 16 березня.

Зеленський підтримав санкції проти Коломойського

Президент України Володимир Зеленський підтримав введення США санкцій щодо українського олігарха Ігоря Коломойського. Очільник держави записав дев'ятихвилинне відеозвернення, у якому підсумував останні рішення РНБО та прокоментував американські санкції.

"Ми підтримуємо це рішення і працюємо над тим, щоб повернути в Україну кошти. Щоб повернути в Україну справедливість. Її головний принцип полягає в тому, що ми чітко бачимо різницю між поняттями "великий бізнес" та "олігархічний клас". А от прізвища тут не мають жодної різниці. Важливо одне: ти готовий працювати законно і прозоро або хочеш і надалі створювати монополії, контролювати засоби масової інформації, впливати на депутатів та інших державних службовців? Перше - підтримується. Друге - закінчується", - наголосив президент.