Такого не витримає жодна економіка: озвучено найгірший COVID-сценарій для України

Фото: pixabay

Якщо Україна не буде вкладати кошти в протидію пандемії коронавірусної інфекції, вона набуде таких масштабів, які не витримає жодна економіка.

Таку думку висловив в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заслужений економіст України Ігор Полховський.

З цього приводу експерт навів приклад "цинічно" меркантильного відношення в Європі до здоров'я своїх громадян, де вважають, що краще змусити, наприклад, водія сплатити страховку і штрафувати його за непристебнуті ремені безпеки, ніж витрачати великі кошти на його лікування в разі ДТП.

"Так і тут. Якщо у нас, не дай Бог, ця ситуація вийде з-під контролю і не буде вистачати коштів - а у нас їх і так мало - на лікування, на ліжко-місця, на швидку допомогу, на оперативне втручання, кисень і т.п., то це все гроші, гроші, гроші. Якщо цих грошей не буде, то тоді у нас буде пандемія в тому вигляді, яким нас все лякають. І цього вже не витримає жодна економіка", - зазначив економіст .

За словами Ігоря Полховського, ще однією загрозою для розвитку пандемії в Україні є невелика кількість вакцин.

"Ажіотаж і розмови на кухні, що вакцин немає - це погано, але вакцин немає. Ми не вакцинуємо людей. Ті 300-400 тисяч вакцин - це крапля в морі, і ми не знаємо, коли у нас буде масова вакцинація. Це теж страшно і загроза того, що ця пандемія може розвиватися ", - зазначив він.

Детальніше про те, якими наслідками може обернутися недотримання карантину читайте в матеріалі "Апострофа": Якби не ввели локдаун, то в Києві лягло б все - заслужений економіст