RU  UA

У Кропивницькому помилка робочих привела до катастрофи: без житла залишився цілий під'їзд

В одній з п'ятиповерхівок Кропивницького обрушилося перекриття. Внаслідок інциденту у під'зді завалені плити та відсутні комунікації.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Надзвичайна подія трапилася в неділю, 28 березня, близько дев'ятої години ранку. В одній із квартир, розташованій на п'ятому поверсі, проводили ремонт. Утім бригада не дотрималася будівельних норм та знесла несучу стіну.

Через помилку ремонтників не втрималися перекриття й дах. Внаслідок обвалу в людей, які мешкали на четвертому поверсі, пішли тріщини на стелі, та попадали люстри. Струменем гарячої води людям пошкодило техніку.

На щастя, ніхто з мешканців будинку не постраждав. Зараз у під'їзді на 15 квартир немає електроенергії, води та газопостачання. Людям запропонували тимчасовий прихисток в одному з готелів. Проте всі вони відмовилися та переїхали до своїх родичів чи друзів.

Нині на місці події проводять експертизу та оцінюють завдані збитки. Відновлювані роботи в будинку планують проводити за рахунок резервного фонду міста.

Прокуратура оголосила підозру власнику квартири та ремонтній бригаді. Їм інкримінують самоуправство. Ця стаття передбачає штраф або виправні роботи чи навіть ув'язнення на строк до трьох місяців.