RU  UA

Червоний Житомир: як живе місто під суворим карантином

Вже декілька тижнів Житомир та область перебувають у червоній карантинній зоні. Жителі міста вже звикли до карантину та майже скрізь дотримуються маскового режиму, проте транспорт іноді порушує встановлені обмеження.

Подробиці - у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

Люди вже майже не говорять про життя в червоній зоні. Набагато більше містян стали носити маски на вулицях. Крім того, суворий масковий режим діє і у громадському транспорті.

Комунальні перевізники дотримуються встановлених обмежень та беруть пасажирів тільки на сидячі місця. Натомість приватні маршрутки заповнюють салони повністю.

Майже всі ринки, торгові центри та магазини закриті. У тих точках, які залишаються відкритими, все огорожено стрічкою, а продаж товарів відбувається виключно на винос. Майже весь ринок обклеєний оголошеннями з телефонами продавців та товарами, які можна замовити.

Поліція в місті стала жорсткіше стежити за дотриманням карантинних обмежень. У разі порушень правоохоронці виписували штрафи. Утім продавці відмовляються підписувати протоколи та заявляють про готовність зустрітися з поліцією в суді.

Ситуація в лікарнях залишається важкою. Медики кажуть про велике навантаження. Наразі заповнені біля 68% ліжок для пацієнтів з коронавірусом.