RU  UA

Нові обстріли на Донбасі, активізація військ США і зіпсована вакцина - головні новини 1 квітня

Бойовики знову обстріляли позиції Збройних сил на Донбасі та поранили військового, Сполучені Штати Америки активізували свої війська через масштабний обстріл біля Шумів, а в американському Балтиморі робітники заводу випадково зіпсували 15 млн доз вакцини від коронавірусу. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Нові обстріли на Донбасі

На Донбасі відбулося нове загострення. Окупаційні війська шість разів порушили режим тиші. Внаслідок обстрілів українських позицій було поранено військового.

Пораненого військового ушпиталили, його життю нічого не загрожує. Останню добу бойовики гатили з гранатометів у передмісті ШумІв, поблизу населених пунктів Старогнатівка та Водяне.

Активізація американської армії

Армія США приведена до повної боєготовності через події на Донбасі. Війська активізували у відповідь на обстріли в Шумах, коли бойовики вбили чотирьох українських військових.

Пентагон насторожило й те, що Росія посилила свою присутність у Східній Європі та Арктиці. Крім того, минулого тижня Європейське командування американської армії підвищило рівень спостереження до найвищого.

Зіпсована вакцина від коронавірусу

Робітники заводу з виготовлення вакцини проти коронавірусу в Балтиморі зіпсували 15 мільйонів доз препарату Johnson & Johnson. Вони випадково змішали інгредієнти. Федеральні чиновники пояснили інцидент людською помилкою.

На час розслідування майбутні поставки затримали. Проте в компанії запевнили, що цей інцидент не вплине на використання вакцини у США та Нідерландах. Зіпсовану партію планують утилізувати.

На відміну від інших препаратів, Johnson & Johnson потребує введення лише однієї дози. Крім того, ця вакцина може транспортуватися у звичайному холодильнику.