RU  UA

14 днів карантину і незвичні екскурсії: як туристам на Шрі-Ланці

Шрі-Ланка тільки вчора відкрила аеропорт, і за день туди прилетіли 2,5 тисячі осіб. Але туристам буде несолодко, оскільки через коронавірус вони зобов'язані провести в готелі 14 днів карантину. Хоча виїхати на екскурсію все ж вдасться.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив гід на Шрі-Ланці Джанака Дунусинге.

"У нас вчора тільки відкрили аеропорт. Протягом 24 годин прилетіли 2500 осіб. З них - 64 туристи. Зараз багато готелів закриті, багато готелів працюють як карантинні центри. Кажуть, що скоро будуть відкривати Шрі-Ланку для туристів. Але там буде система біологічної бульбашки. Туристи повинні знаходитися в готелі 14 днів. Їх не пускають на вулицю, але якщо вони хочуть поїхати, скажімо, на екскурсію, то вони можуть це робити через турагентів", - зазначив гід.

У той же час, такі екскурсії будуть далекими від звичайних. Вийти з машини і пройтися по магазинах туристи не зможуть.

"У них буде оформлений свій гід, водій і дозволено тільки кілька місць для відвідування. Тобто просто так на екскурсіях вийти з машини, піти по магазинах і кудись ще не можна. Повністю ці екскурсії повинні узгоджуватися в міністерстві спочатку, і потім вони зможуть це робити", - пояснив Джанака.

Вийти на вулицю туристи зможуть лише по закінченню двох тижнів карантину.

"Після двох тижнів у готелі їм роблять ПЛР. Після цього, якщо вони будуть на Шрі-Ланці ще довше, вони зможуть вільно вийти на вулицю", - резюмував гід.