RU  UA

"Зізнання" в обмін на свободу: в Росії дали оцінку версіям Лукашенка і Протасевича

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко висунув нову версію щодо "мінування" пасажирського літака Ryanair. Він звинуватив в організації цієї "провокації" свою опонентку на виборах президента Світлану Тихановську.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський.

"Лукашенко оприлюднив найновіші висновки білоруських спецслужб - начебто Світлана Тихановська хотіла позбутися Романа Протасевича, від якого вона дуже втомилася, і в той же час підставити Олександра Лукашенка, щоб спровокувати ще більші санкції з боку Заходу для Білорусі. Начебто всю цю історію влаштували кіберзлочинці, пов'язані зі Світланою Тихановською. Причому і літака Афіни-Вільнюс, який посадили в Мінську, так і літака Дублін-Краків, на якому теж шукали вибухівку в аеропорту Берліна через декілька днів ", - розповів Бєлковський.

За словами політтехнолога, повірити в цю версію неможливо, однак саме на ній грунтується "зізнання" Романа Протасевича і його подруги Софії Сапеги.

"Я не не знаю, чи були джерелом цих зізнань з боку Протасевича тортури, але саме версію з причетністю Тихановської до "мінування" літака Ryanair підтримує екс-засновник NEXTA. Можливо, в обмін на це "зізнання" Софію Сапегу як громадянку РФ просто відпустять до Росії", - резюмував Бєлковський.