RU  UA

Погром, любов і оргії: на що йдуть блогери заради лайків і хайпу

Вони трощать квартири та готельні номери, влаштовують секс-оргії та вигадують історії кохання між дітьми. У гонитві за підписниками й коментарями блогери готові порушувати закони. Та попри весь негатив, такий контент набирає мільйони переглядів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Блогерський ранок не завжди розпочинається з рекламних інтеграцій. Наприклад, до готельного номеру Марії Семенової та її хлопця прийшли правоохоронці. Днями пара разом із компанією влаштувала розгром у номері київського готелю. Все - заради лайків та хайпу.

Проте популярність до блогерів прийшла разом із правоохоронцями. Причини затримання ще не протверезілі хлопець та дівчина так і не зрозуміли. Згодом блогерка звинуватила поліцейських у незаконних діях. Слів для обурення дівчина не підбирала.

Та на цьому драма у житті дівчини не закінчилась. Її акаунт у соцмережі заблокували, через що вона погрожувала викинутися з моста. Мовляв, не може жити без Інстаграму.

Але про подібне Марія думала не вперше. Рік тому вона вже намагалася покінчити життя самогубством через нещасливе кохання. Напідпитку дівчина хотіла стрибнути з мосту, утім її врятували патрульні. Тоді вона дякувала поліцейським, для яких тепер в своїх інстаграм-історіях не шкодує лайливих слів.

Та чого не зробиш заради лайків та популярності. Історія стосунків восьмирічної моделі з Києва Мілани Маханець і 13-річного блогера Паші Пая облетіла всю Україну. Діти демонстрували на камеру "дорослі стосунки”. У соцмережі вони завантажували навіть спільні фото в ліжку.

Хайп дійшов навіть до генпрокуратури. Проте там таку жагу до популярності не оцінили.

Це не все, на що здатні блогери заради популярності. У Хмельницькому пара занялась оральним сексом просто біля церкви. Весь процес вони зняли на відео та опублікували в соцмережах. Та після скандалу блогери одразу пошкодували.

Ми критикуємо блогерів за бійки та сварки, але все одно дивимось на їхні публікації. Психологи наголошують, що це - компенсація вражень, які ми не отримали.

"У нас виділяються так звані ендорфіни - опіоїди, які викликають у нас почуття радост. Якщо комусь погано, це може викликати у нас радість, якщо комусь добре, це теж може викликати радість", - пояснює психолог Владислав Захаров.

Тож це не більше, ніж задоволення базових потреб. Організм однаково реагує як на обурення, так і на захоплення. Щоправда, людям більше до вподоби перший варіант.