RU  UA

Катастрофа на пляжах: чому Україна б'є рекорди смертності на воді

Статистика смертей на воді цьогоріч б’є рекорди. Біля 90 відсотків потопельників купалися у воді в нетверезому стані.

У якому стані відпочивають гості та мешканці Києва - дізнавалася кореспондентка Апостроф TV Олена Кроліцька.

За даними ДСНС, з початку 2021 року на воді загинули 859 осіб. 310 людей потонули протягом липня. Рятувальники запевняють, що серед найпоширеніших причин смерті на воді - купання в нетверезому стані.

Команда Апостроф TV пройшлася столичними пляжами із драгером, аби перевірити, у якому стані відпочивають люди. Попри те, що купатися заборонили на всіх 14 пляжах Києва, людей вдосталь. Першою інспекцію погодилася пройти Марія. Дівчина зізналася, що алкоголь не пила, тож і пристрій нічого не показав.

Наступним у драгер дихав Микита. Результат теж виявився негативним. Заради чистоти експерименту варто сказати, що погоджувались на нього далеко не всі. Дехто не вбачав небезпеки, решта ж просто вважала алкоголь частиною відпочинку.

Про небезпеку купання напідпитку рятувальники попереджають постійно. Проте, на жаль, це не завжди допомагає.

"Ми в цьому році вже 70-м людям надали допомогу , 90 % з них - в стані алкогольного сп’яніння. Купатися в стані алкогольного сп’яніння - це одна з найнебезпечніших речей, пов’язаних з водою", - зазначила заступниця начальника відділу з організації безпеки КП "Плесо" Анна Васильковська.

Проте експеримент Апостроф TV показав, що більшість людей такими правилами нехтує. Навіть попри моторошну статистику смертей.