RU  UA

Локдаун VS нещеплений вчитель: чого більше бояться батьки

В Україні вже зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік. Однак, чи підуть школярі в школи, це питання залишається відкритим. Вакцинальна кампанія в країні йде повним ходом, але все ж не так швидко, як хотілося б. Тим часом у МОЗ заявили, що дозволять приймати учнів на очне навчання тільки тим школам, персонал яких вакцинований на 80%. У зв'язку з цим виникає справедливе запитання: "А чого батьки бояться більше - дистанційного навчання, локдауну або нещеплених вчителів?".

На нього відповіла в ефірі "Апостроф Live" на "Апостроф TV" співзасновниця ГО "Смарт освіта" та ГО "Батьківський контроль", експерт з питань освіти ОКСАНА МАКАРЕНКО.

Здавалося б, батьки повинні бояться того, щоб з їхніми дітьми в школах контактували нещеплені лікарі. Але на практиці, за словами Макаренко, батьки більше бояться іншого.

"Батьки більше бояться, що школи не відчиняться. Треба розуміти, що діти практично не хворіють або хворіють в легкій формі - переважна більшість дітей. Реальна загроза коронавірусу існує більше для невакцинованих вчителів. Це правда", - зазначила Оксана Макаренко і додала, що досвід дистанційного навчання, на думку батьків, виявився набагато гіршим очного навчання.

"Батьки втомилися від дистанційного навчання, яке було під час карантину. Вони його вважають найгіршим розвитком подій. Гірше, ніж прийти в школу, де є частина невакцинованих вчителів", - резюмувала Макаренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ситуація напружена як серед вчителів, так і батьків - експерт про навчання з 1 вересня".