RU  UA

З сиреною і маячками: в Кропивницькому рятувальники і поліція влаштували перевірку водіям

У Кропивницькому поліція спільно з ДСНС проводить акцію "маячок". Силовики перевірили, наскільки добре водії знають правила дорожнього руху.

Про це в ефірі Апостроф News розповів кореспондент Апостроф TV Володимир Іванченко.

За легендою, машина пожежників прямувала на екстрений виклик у середмісті Кропивницького, де нібито сталася пожежа. Совість водіїв разом із рятувальниками перевірив і журналіст Апостроф TV.

Машина прямувала з увімкненими маячками та звуковою сиреною. У цей час пожежників супроводжували кілька екіпажів патрульної поліції.

За годину експерименту дорогою пожежній машині не поступився тільки водій вантажівки. Відмовки в нього були класичними: нібито пізно побачив пожежну машину або не почув звукового сигналу.

Патрульні поліцейські наголосили, що відповідно до правил дорожнього руху водій мав би рушити вправо та забезпечити рятувальникам безперешкодний проїзд. Водію виписали адмінпротокол на 680 гривень. Він має право оскаржити це рішення в суді протягом десяти робочих днів.

Утім такі ситуації не поодинокі. Водії пожежних машин говорять про те, що через невігластво водіїв на виклики зазвичай їдуть на 5-10 хвилин довше, ніж могли б. Рятувальники втрачають дорогоцінні секунди, які можуть коштувати людям життів.