RU  UA

Кінець дистанційного навчання: у Львові частина учнів зможе повернутися до шкіл

З 15 листопада початкові класи львівських шкіл поновлять навчання в очному форматі, учні повернуться у заклади, де вакциновано 100% працівників, або ж освітяни матимуть негативні ПЛР-тести.

Про причини такого рішення розповіла кореспондентка Апостроф TV у Львові Мар’яна Сич в ефірі Апостроф News.

За словами кореспондентки, станом на сьогодні, у місті провакциновано 98% освітян, а 320 чоловік усунуто від роботи. У міській раді обіцяють, що ситуація до наступного понеділка має покращитися. На таке рішення чиновників вплинули звернення директорів шкіл та батьків.

Батьки львівських учнів написали петицію про відновлення офлайн-навчання, яка за рекордну кількість годин набрала необхідну кількість голосів. Більше того, кількість дітей хворих на COVID-19 у місті постійно зменшується, зазначила кореспондентка посилаючись на слова в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євгена Бойка.

“Якщо ми в жовтні місяці мали кожного дня по 28-29 підтверджених випадків захворювання серед дітей, то за останній тиждень ми спостерігаємо значне зниження - таких захворювань є близько 9-10, що фактично дає нам можливість відновити очне навчання для школярів 1-4 класів”, – розповів Бойко.

Кореспондентка також додала, що учням старших класів доведеться навчатися дистанційно, однак на найближчому засіданні міської комісії із надзвичайних ситуацій можуть дозволити і їм відвідувати школу. За умови, що покращиться статистика по кількості хворих.

Зараз у Львівській області дві дози щеплення отримали 57% працівників. На Львівщині працює 85 шкіл, в яких абсолютно всі працівники зробили щеплення проти COVID-19.