RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Журналіст розповів, як поліція та прокуратура "відмазували" Ярославського від смертельної ДТП

У розслідуванні смертельної аварії за участі автомобіля кортежу бізнесмена Олександра Ярославського 9 лютого на Харківщині поліція та прокуратура активно покривали останнього. Правоохоронці дозволили йому уникнути будь-якої відповідальності.

Так вважає журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, начальник поліції Харківської області Станіслав Перлін та прокурор Харківської області Олександр Фільчаков показали дива розслідування. Адже розслідування злочину завершили буквально за чотири години. За результатом якого висунули підозру про вбивство людини щодо "добровольця", який з'явився в поліцію.

"Причому виявилось, що не обов'язково проводити генетичну експертизу, не обов'язково навіть допитувати самого Ярославського та його охоронців! Олігарх та його оточення були повністю виведені з-під удару та уваги слідства. В інтерв'ю виданню "Об'єктив" Ярославський заявив про ДТП, що "спав удома і вранці лише дізнався про це". Однак, наголошуємо, слідство було зобов'язане допитати Ярославського, оскільки для підозр, що він, можливо, обманює, і що він насправді перебував у кортежі, і навіть, можливо, вів машину, були підстави", - зазначає Бутусов.

Він переконаний, що потрібно було щонайменше зробити експертизу, в якому стані був бізнесмен, а також, чи є за кермом залишки його генетичного матеріалу. Замість цього - на вечір 10 лютого призначили судове засідання, де особу, яка "зізналася" у вбивстві, офіційно оголосили підозрюваною у справі. Це одразу дало адвокатам Ярославського аргументи для свого захисту. Олігарху ж правоохоронці дозволили уникнути будь-якої відповідальності, адже близько 14.00 його особистий чартер вилетів у Лондон. Попри резонанс - на кордоні до нього не виникло жодних претензій.

Таким чином, правоохоронні органи замість розслідування злочину зробили все для його фальшування.

Він зауважив, що на цьому тлі з бездіяльністю правоохоронних органів - міністр МВС показав діяльність, зробивши гучну заяву про звільнення начальника поліції Харківщини. Також журналіст вважає сумнівним можливе звільнення генпрокурором "ставленика друга президента" - прокурора Харквіщини Олександра Фільчакова.

"Але Венедиктова прокурора Фільчакова не відсторонила виконання обов'язків і звільнила… Хоча він є ключовим учасником цієї афери. Питання в тому, чи зможе генпрокурор взагалі торкнутися Фільчакова, адже він - колишній прокурор Дергачівського району часів Януковича, того самого, в якому розташований один із найбільших митних постів на кордоні з РФ - "Гоптівка". А начальником та "господарем" Гоптівки був за Януковича багатий прикордонний генерал Вадим Слюсарєв, близький друг президента Володимира Зеленського, який був включений у березні 2021-го року на з'їзді Слуг народу до складу політради партії. Завдяки дружбі з Зеленським Слюсарєвим, його приятелі потрапляють на високі посади і тримаються там усупереч усім скандалам. Тепер подивимося, чи посміє Венедиктова звільнити Фільчакова – ставленика друга президента, показовий випадок", - наголосив Бутусов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у пресслужбі компанії DCH, яка належить Ярославському, також прокоментували смертельну ДТП.