RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Війна в Україні: експерт підказав громадянам, як реагувати на те, що відбувається

Росія віроломно напала на Україну, використовуючи інструменти залякування, щоб викликати паніку в суспільстві.

Як правильно реагувати на те, що відбувається, "Апострофу" розповів політичний експерт МЦПД Ігор Петренко.

“Зараз запроваджується воєнний стан. Найголовніше завдання людей - це зберігати спокій, наскільки можна залишатися вдома, якщо робота дає можливість – працювати дистанційно, надавати будь-яку допомогу нашим військовим, владі”, – сказав він.

За словами Петренка, зараз важливо розвантажити дороги. Люди не повинні панікувати, стояти в пробках, оскільки дороги на сьогодні потрібні для передислокації військових, швидкої допомоги, поліції.

“Уже точно поліцейським не треба зараз займатися оформленням ДТП, в які потраплятимуть недбайливі люди, які намагаються втекти, хоча в цьому немає сенсу, адже фактично в Україні зараз немає безпечного місця: Львівську, Івано-Франківську області обстрілюють, у Сумській, Чернігівській, Херсонській, Одеській областях зараз точаться активні бої. Тому не треба потурати агресору та показувати, що ми чогось боїмося”, – сказав експерт.

На його думку, кілометрові пробки та черги в аптеки нікому не принесуть користі, а лише зашкодять.

“Найголовніше – це критичні 2-3 дні: протримаємось, і все буде набагато легшим. Вже є реакція міжнародної спільноти, як завжди, вона трошки запізнюється, нам би хотілося швидше”, – зазначив Петренко.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Втрати в 5% деморалізують Росію - експерт