RU  UA

Наступ Путіна захлинеться: Аваков назвав сценарій для деблокади Маріуполя

Путіну треба перестати обманювати себе, Маріуполь, який перебуває в облозі, не захоплений, оскільки наші військові контролюють чверть міста. Найближчим часом наступ окупантів може захлинутися, і тоді з'явиться шанс для розблокування міста.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України у 2014-2021 роках Арсен Аваков в ефірі Апостроф TV.

”Перш за все, давайте ми зазначимо, що практично чверть міста знаходиться під контролем нашого військового угруповання. До цього угрупування входить насамперед батальйон "Азов" Національної гвардії України, морські піхотинці 36-ї бригади, поліцейські, прикордонники. Тобто все наше військове угруповання зараз там знаходиться в одному кулаку, в одному командуванні. 25% території Маріуполя - багато це чи мало? "Азовці" самі про це написали: це 22 держави Ватикан. Знаєте, це все одно що сказати, що я кучерявий. Так, у мене є одна завитушка на волоссі, але в цілому я не кучерявий. Тому не треба мріяти товаришу путіну і не треба обманювати себе. Маріуполь він не взяв і, дасть Бог, не візьме", - додав Аваков.

За словами екс-керівника МВС, найближчим часом наступ путінських військ може зазнати невдачі. Тоді Україна матиме можливість для деблокади Маріуполя.

"Швидше за все, станеться ситуація, коли протягом найближчих тижнів повністю захлинеться так званий наступ путіна на Півдні та Сході. Коли цей наступ захлинеться, тоді почнеться ситуація відкату. Відкат – це коли не виконано те, що планували. Це як коли ти їдеш на велосипеді і несподівано зупинився, але ти не можеш стояти, велосипед починає падати, і ти падаєш з цього велосипеда і догору дригом несешся звідти, розумієте? І ось це буде відбуватися з путінським військами. І тоді на тлі стримування і невдачі в цьому наступі цілком можлива і ймовірна деблокада нашого угруповання в Маріуполі. А у мирний договір з приводу деблокади Маріуполя я вірю лише через силові сценарії, коли ми з сильної позиції вимагатимемо і отримуватимемо те, що хочемо", - резюмував Аваков.