RU  UA

Нова Чорнобаївка: українські воїни знайшли ще одне вразливе місце російської армії

Чорне море стало новою Чорнобаївкою для армії рф. Збройні сили України наносять точні удари по плавзасобах Чорноморського флоту та знищують російські кораблі.

Про це заявив політичний експерт Олександр Антонюк в ефірі Апостроф TV.

"Я думаю, що Чорне море взагалі перетвориться на повноцінну Чорнобаївку для Чорноморського флоту. Враховуючи, що потоплені вже катер, "Москва" потоплена, був потоплений в Чорному морі корвет, і ще в Бердянську був потоплений корабель. Дивіться, досить непогані показники, так що в принципі все попереду", - пояснив Антонюк.

На Заході вже називають потоплення "Саратова" ганьбою для росії. Утім у цьому аспекті треба вбачати ще й військових талант українських бійців, які змогли реалізувати свій задум.

"Знаєте, в чому унікальність? Говорять про "Саратов" і про ганьбу. А чому не говорити про креатив і інтелект, про творчий підхід Збройних сил України? Тому що втопити той самий корвет в Чорному морі з берега та ще й "Градами", провівши підготовчу спецоперацію, заманивши цей корвет на потрібну точку... Я вважаю, що це дійсно військовий талант. Так, це ганьба для росії, але це, знову таки, для нас –аплодисменти. Я тут зосереджуюся не так на ганьбі, скільки на нашому підході, тому що вже в цій війні ми створили декілька прецедентів ведення військових кампаній, які стануть хрестоматійними позиціями у підручниках про ведення тактичної і стратегічної війни", - продовжив експерт.

За словами Антонюка, на дно піде більша частина кораблів Чорноморського флоту. Зі знищенням крейсера "Москва" протиповітряна оборона в акваторії Чорного моря стала набагато слабшою.

"Більша частина буде затоплена. Чи є ресурси, чи немає – я думаю, про це ми не будемо говорити. Ми будемо насолоджуватися такими ранковими подіями. Що можна буде спалити "Байрактарами", спалиться "Байрактарами". Можливо, "Нептуни" зловлять. Ще є бойові дельфіни, до речі, на озброєнні – що в нас, що в російської федерації. З підводними човнами подивимось, розберемося якось. Повірте, після того, як крейсер "Москва" пішов годувати рапанів та морських бичків, то протиповітряна оборона Чорноморського флоту стала в рази слабшою. Це, відповідно, дає нам підстави вважати, що в принципі ми можемо вже помаленьку виходити на певні позиції для утилізації металобрухту, який називається Чорноморським флотом", - наголосив експерт.

Деяка частина кораблів перейде Україні як військові трофеї. Так сталося, наприклад, із російськими танками.

"Якась частина плавзасобів нам рано чи пізно залишиться як трофеї. Це теж не треба забувати та не треба від такого відмовлятися. Хто міг, наприклад, тут міг подумати ще до 24 лютого, що кількість танків у Збройних силах України буде більшою, ніж до початку війни? І це ті танки, які нам поповнили збройні сили російської федерації, люб'язно залишивши їх після нашого гарячого прийому як трофей. Тому я думаю, що на якусь частину плавзасобів Чорноморського флоту теж буде це чекати. Але більша частина, швидше за все, згорить і потоне. Так станеться", - резюмував Антонюк.