RU  UA

Тіктокери замість генералів-алкоголіків: Путін визначився з елітними військами для штурму України

Кадирівці, представники яких нещодавно засвітилися в центрі Сєвєродонецька, стали опорою режиму володимира путіна. Президент росії може кинути їх в Україну як останню частину боєздатних військ, аби змінити ситуацію на фронті.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив колишній співробітник Служби безпеки України та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

"Я навіть оцінюю їх не те що на рівні фсб, а в деяких місцях і крутіше. Кадиров неодноразово позиціонував себе як піхотинець путіна, відданий путіну, ми помремо за путіна. Він начебто з регіонального лідера, яких там дуже багато, став незамінною персоною для путіна, і я бачу його роль у вертикалі путіна. Він може за 3-4 години по дзвінку отримати аудієнцію без проведення необхідного карантину. Я бачу, яке його позиціювання", - пояснив Ступак.

За словами експерта, в Україні кадирівці можуть використовуватися як остання елітна боєздатна частина військ, яка може переламати хід війни. Принаймні, так вважає сам путін.

"Можливо, на путіна справили враження численні тікток-ролики, як вони обстрілюють українські світлофори. А може Кадиров вирішив себе проявити і сказав: "Я можу. Дивіться, ваші збройні сили не змогли, генерали – всі пияки і корупціонери, а я зможу". Таким чином він був введений у вертикаль військову. І зараз він та його наближені особи будуть планувати частину операцій в України та будуть брати активну участь. Тобто на нього йде ставка як на останню рішучу силу, яка може змінити хід ведення бойових дій в Україні. Ну, принаймні, в Сєвєродонецьку", - наголосив Ступак.