RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Скандал з Овсянніковою в Україні: що не так із колишньою кремлівською пропагандисткою

1 червня у Києві в офісі інформагентства "Інтерфакс-Україна" мала відбутися прес-конференція "Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда". Проте її скасували за півгодини після публікації анонсу - менше ніж за добу до заходу.

Про те, що не так із колишньою кремлівською пропагандисткою, йдеться у матеріалі "Апострофа".

Крім того, Овсяннікова мала відвідати зустріч зі студентами Інституту журналістики Київського національного університету імені Шевченка. Проте отримала відмову від керівництва навчального закладу.

Пізніше пропагандистка дала інтерв'ю, в якому заявила, що їхала в Україну з "благою ідеєю" - "допомогти владі, записати інтерв'ю із Зеленським, показати Бучу та Харків". Тут, за її словами, вона пробула 5 днів з 27 по 31 травня. Спочатку вона була в Одесі, "записали інтерв'ю з людьми, все було гаразд". Але після приїзду до Києва та анонсу прес-конференції, за її словами, почалися проблеми.

"Журналісти стали кричати, що я москалька, агент ФСБ, пропагандист, що колишніх пропагандистів не буває, що мене треба заарештувати", - сказала вона.

Зрештою, за її словами, "служба Welt (Овсяннікова працевлаштована в цьому німецькому виданні - "Апостроф") евакуювала мене найнеймовірнішими шляхами. Я навіть від страху відмовилася зустрічатися з радником голови МВС України Антоном Геращенком, який запропонував провести інтерв'ю замість прес- конференції, він мене відразу вніс у базу "Миротворець", і я втекла. Це був якийсь жах, ми ледве виїхали машиною через Румунію, я дивом поїхала".

При цьому залишається незрозумілим, як Овсяннікова, яка після багатьох років роботи на Кремль та одноразової вистави-"протесту", в яку повірили на Заході, потрапила в Україну.

У ЗМІ звернули увагу на те, що сприяти зустрічі росіянки зі студентами просив медійник Алекс Магдинський, якого джерела "Апострофа" в Офісі президента називають близьким до народного депутата від ОПЗЖ, колишнього глави Адміністрації президента часів Януковича Сергія Льовочкіна.

" Незважаючи на те, що Льовочкін зараз перебуває за кордоном, він зберігає вплив на політичні процеси. І на жаль, як і за Януковича, і за Порошенка він зараз намагається реалізовувати проросійські ігри в Україні", - зазначає джерело.

Мабуть зрозумівши, що звичний формат маніпуляцій не діє, колишня пропагандистка РосТВ перейшла в турборежим: вона, виявляється, ніколи не була пропагандисткою, не вимагала зняття санкцій, не працює із ФСБ, більше того, заявила, що "ми не братні народи", а сама Овсяннікова – взагалі Ткачук та українка з Одеси.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Стій, хто йде: чи можна вважати Овсяннікову і Невзорова "хорошими росіянами".