RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зняття з обліку ВПО: що робити, якщо ви терміново виїхали з країни

Якщо внутрішньо переміщена особа терміново виїхала з України та не встигла знятися з відповідного обліку, то для цього потрібно відправити електронного листа на ім’я начальника управління соціальної політики адміністративної одиниці, де українець зареєструвався як ВПО.

Про це повідомляє благодійний фонд "Право на захист" на своїй сторінці у Facebook.

За словами юристів благодійного фонду, у відповідному листі потрібно вказати причину, через яку людина просить зняти її з обліку ВПО. Причиною може слугувати виїзд за кордон. Також необхідно вказати своє місце тимчасового проживання - це адреса, за якою українець буде зареєстрованим як ВПО. Таким чином, зміст електронного листа може бути таким:

зв’язку з (виїздом за кордон), прошу зняти мене (ПІП, дата народження) з обліку ВПО. Моє місце тимчасового проживання — (місто/село/селище, вулиця, номер будинку, номер квартири)".

Крім того, варто до електронного листа додати копію довідки про реєстрацію як ВПО.

Раніше ми писали, з 1 жовтня в Україні розпочинається процес постановки на військовий облік військовозобов'язаних жінок. Водночас заборони на виїзд українок за кордон не вводиться, але є декілька обставин, які можуть стати причиною заборони на перетин кордону. Юристи пояснили нюанси.

Також "Апостроф" розповідав, як отримати статус переселенця, якщо немає реєстрації на окупованій території.