RU  UA

У Путіна закінчується "морквинка": на який крок у війні з Україною піде Кремль

У росії може розпочатися примусова "мобілізація" населення для війни в Україні. Чисельність окупантів на території нашої країни можуть збільшити за рахунок призову мешканців глибинних регіонів рф.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив експерт з питань реформування правоохоронних органів, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак.

"Взагалі не відкидаю цю думку. Я впевнений, що на певному етапі росіяни можуть прийти до того, що вже ніякою морквинкою не можна буде підтягнути цих людей, ніякою пропагандистською машиною, промивкою мізків підтягнути на війну в Україну. Ніхто не піде, як вони кажуть, бити нацистів і фашистів, як це діди робили. Я впевнений, що на якомусь етапі повстане питання: так, треба якимось чином тягнути, давайте вже примусово", - пояснив експерт.

За словами Ступака, така мобілізація буде проводитися в глибинці, а не центральних регіонах рф.

"Зрозуміло, що це буде не в Пітері, не в Москві, не в центральних районах, а десь там подалі. Північний Кавказ, може туди Дальній Схід, де можна взяти людей, посадити в автівку або потяг і відправити в Україну. І ніхто не буде писати про це, розповідати, піднімати "кіпіш", як вони кажуть. Так росіяни, можливо, будуть підвищувати чисельність своїх військ на території України", - наголосив Ступак.