RU  UA

Зі скрипом і скреготом: журналіст розповів, як окупанти перекидають техніку Антонівським мостом

Після кожного обстрілу Антонівського мосту окупанти його обережно перевіряють, запускаючи спочатку один легковик, а потім поступово збільшуючи навантаження. Їм вдається ремонтувати пошкодження через величезний запас міцності мосту, який було закладено ще під час будівництва.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів журналіст із Херсона Костянтин Риженко.

“Коли є черговий пакет влучень, росіяни переправляють техніку на баржі, закривають міст та акуратно намагаються перевірити, що він витримає. Пускають спочатку одну легкову машину, потім кілька, потім якусь вантажівку, і потім намагаються перекинути якусь техніку”, – сказав він.

За його словами, якщо окупанти бачать якісь ризики, додаткові тріщини, вони починають перекривати їх аркушами металу, намагаються зігнати ремонтні бригади.

“У більшості випадків у них це виходить, але не за рахунок того, що вони якось якісно ремонтують, а за рахунок того, що коли міст будувався, у нього було закладено такий великий запас міцності, що навіть такими дрібними ремонтами часто виходить його привести до відносно робочого стану. Повільно, акуратними кроками, зі скрипом та скреготом, але вони перекидають техніку”, – пояснив Риженко.

Журналіст додав, що, швидше за все, перекидання техніки закінчиться, коли буде ціла лінія дірок або провалиться проліт. А поки що потужні конструкції з арматури дозволяють такими перекриттями балками та листами й далі перекидати техніку.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: З Херсона росіяни підуть, для них дуже важливе інше місто на Дніпрі - місцевий журналіст