RU  UA

Ракети вибухають на стартових позиціях: військовий експерт пояснив "бавовну" у Бєлгороді та Криму

У російському Бєлгороді й окупованому Криму стали частіше чути вибухи - до них завітало "Бавовнятко". Причини такої активізації - ворожі ракети вибухають на стартових позиціях на території РФ, а на півострові діє рух опору.

Про це експерт Defense Express Іван Киричевський розповів в етері Апостроф TV.

Російська влада намагається пояснити вибухи на своїх чи окупованих українських територіях виправданнями по типу "нещасні випадки через паління в невстановлених місцях", наприклад, на нафтобазах або військових об'єктах.

"Динаміка "нещасних випадків щодо паління в невстановлених місцях біля нафтобаз" – буде лише наростати", - наголосив Киричевський.

Насправді ж постачальниками "бавовни" є або український рух опору, або російські снаряди, які вибухають при взльоті.

"Якщо стосовно нафтобаз чи складів на окупованих територіях – то там ще наш рух опору міг допомогти з "недопалками". А от що стосовно Бєлгорода, то там, судячи з усього, їхні ракети С300 чи залишки "Іскандерів" вже досягли некондиційного стану і починають вибухати на стартових позиціях", - пояснив експерт.

У зв'язку з регулярними вибухами ракет на стартових позиціях росіяни масово виїжджають з Бєлгорода й окупованого Криму.

"У Криму теж був цікавий епізод. Пожежа на мисі Фіолент – окупаційна влада сказала, що це пожежа на покинутому військовому об'єкті. Хоча який може бути покинутий військовий об'єкт у Криму? Тому місцеві мешканці повідомляють, що то вибухнула надзвукова крилата ракета П800 Онікс при спробі запуску в бік Одеси", - додав Киричевський.

Раніше "Апостроф" писав, що губернатор Бєлгорода "пояснив" вибухи на складі боєприпасів, за що його висміяли в мережі.

Також "Апостроф" повідомляв, що в Криму ракета окупантів не долетіла до цілі.