RU  UA

Багато чого не вистачає: у ЗСУ перерахували проблеми російських окупантів

Збройні сили України активно знищують військові склади російських окупантів, проте росіянам ще вистачає боєприпасів. У середньостроковій перспективі дефіцит боєприпасів почне відчуватись.

Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі Апостроф TV.

"Ворог поки використовує всі види ствольної артилерії та РСЗВ. Однак за нашою інформацією окупанти скаржаться на знос стволів цієї радянської артилерії. Українська армія зараз вирішує схожі проблеми за рахунок 155 калібру натовського стандарту та різної номенклатури. Це й французькі "Цезарі" й польські "Краби" й знамениті гаубиці 777", - зазначив він.

Водночас, росіянам, за його словами, цю проблему вирішити важко: через санкції вже зараз їм багато чого не вистачає для відновлення та заміни.

"Крім того, наші удари по складах окупантів у тилу і по логістичних шляхах – змушують окупантів шукати вихід із ситуації. Тому що просуватися, наступати у них не виходить. Вони відігруються за рахунок артилерії та активних обстрілів", - констатував Череватий.

Він додав, що росіяни зневажливо ставляться до свого особового складу, вони не мають наміру обмінювати полонених або забирати загиблих, люди не мають цінності для російської армії. Основа армії окупантів - "баби ще народять".

Раніше "Апостроф" писав, що за повідомленням Генштабу ЗСУ, минулої доби, 1 вересня, окупанти зазнали втрат і відійшли на чотирьох напрямках.