RU  UA

Росіянам світить котел на Харківщині: полковник розповів про успіхи ЗСУ

Йде 195-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами: ізюмське угруповання РФ намагається наступати на південь у бік Слов'янська, але ЗСУ не дають їм рухатися. Рух на захід також нейтралізується українськими військовими, тож за останні тижні окупанти особливо не просунулися.

Про це розповів військовий льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан в ефірі Апостроф TV.

"Рух з Балаклії також нейтралізується. ЗСУ розбивають мости і логістику навколо цього угруповання окупантів, яке потенційно може опинитися в котлі. Переправи в районі Куп'янська розбиті. Склади там уже зруйновані, тому угруповання в Ізюмі буде братися в вогняний мішок. південних позицій. За останні пару днів звільнили селище Озерне", - розповів він.

Світан вважає, що такими темпами одного-двох місяців має вистачити на те, щоб "розібратися" із цим угрупуванням окупантів.

"Командування РФ охололо до Слов'янська і Краматорська, тому що рух з півночі зупинено ЗСУ, а інші напрямки (річка Сіверський Донець) проблемні для наступу. З півдня Слов'янськ прикриває Бахмут. Окупанти, збільшивши вдвічі кількість військ, не можуть досягти успіху. Наразі цим містам насамперед загрожують саме артобстріли", - констатував Світан.

Як повідомляв "Апостроф", 6 вересня настав своєрідний "ювілей" - кількість ліквідованих в Україні окупантів перевищила 50 тисяч.