RU  UA

Путін і надалі шантажуватиме світ: дипломат пояснив скандальну заяву диктатора

Нова заява путіна про те, що Україна використовує зерновий коридор для перевезення зерна в ЄС, а не в країни, що розвиваються, – це нова спецоперація Кремля. Російський диктатор намагатиметься і далі шантажувати весь світ зерном, аби підвищити ставки під час наступних перемовин.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив дипломат, експерт з міжнародних відносин Руслан Осипенко.

"Путін повністю не вичавив з цієї угоди ніяких інтересів для себе. Він хотів, щоб зняли з нього санкції. Як мінімум, для продовольчої продукції і для добрив, які вивозяться з російської федерації. Цього він не отримав. Ну, він отримав імідж миротворця, що він дозволив, так би мовити, під егідою ООН вивозити українське зерно, щоб продемонструвати, яка росія гарна", - пояснив Осипенко.

На думку експерта, нова заява путіна щодо того, що Україна порушує угоду по зерновому коридору, – це чергова спецоперація Кремля.

"Зараз ідуть ці інсинуації: "вивозять, але вивозять не туди". Це все російська спецоперація в їхньому дусі. Тому вони будуть погрожувати, вони будуть шантажувати. Це стиль роботи кремлівської, тому що ми знаємо, хто очолює Кремль. Це люди зі спецслужб. Тому вони проводять такого роду спецоперації", - додав дипломат.

Після закінчення поточної угоди по зерну путін намагатиметься підвищувати ставки.

"Безперечно, він намагатиматься отримати більше від того. Скаже: "Якщо ви хочете продовжити вивозити зерно з України, я хочу те, те і те". Вже навіть не дві позиції, а дайте мені чотири. Це дуже логічно, не потрібно там глибокого аналізу робити. Це просто тренд, на який працює і вже зараз закладає підвалини росія. Цей шантаж якраз і закладає підвалини під майбутні перемовини щоб вимагати більше для себе", - резюмував Осипенко.