RU  UA

Окупантам не вистачає регулярних частин: військовий експерт пояснив "тактику" ворога

Збройні сили України ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку, що дасть змогу вийти на кордон із Луганською областю. Тим часом російські окупанти майже не мають можливості поповнювати свої війська живою силою, а до лав збройних сил Росії почали закликати ув'язнених, пацієнтів психдиспансерів збираються задіяти у війні російських залізничників.

Про те, кого росіяни ставлять на передову і яка тактика на Харківській ділянці фронту, в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він зазначив, що в РФ вже не вистачає регулярних частин. Ще посеред літа вони проводили перегрупування військ, і яка полягала в тому, що вони виводили небоєздатні БТГ і по дві чи три групи об'єднували в одну через брак особового складу.

"Тому вони так і роблять, що на першій лінії оборони ставлять найслабкішу піхоту, яка має утримувати позиції за підтримки російської артилерії. Але у артилерії вже спостерігається снарядний голод, вони вже не в змозі створити масований вогневий обстріл. А на третій лінії оборони стоять, можна сказати, елітні війська, регулярні війська російської армії, які мають обороняти. Але коли до них доходить, та перша та друга лінії оборони, які втікають назад, фактично створюють хаос та паніку на рубежах, де стоять регулярні війська", - заявив Жданов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росіяни вже дійшли до дна, Путін кинув в Україну парадні армії - військовий експерт.