RU  UA

"Зможемо по шматках нарізати територію": Жданов розповів, чим загрожує окупантам контрнаступ ЗСУ

Збройні сили України продовжують масштабний контрнаступ у Харківській області. Це також "ключ" до звільнення Луганської області.

Про це в ефірі програми "Руно. Війна" на Апострофі TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Він пояснив, що захоплена частина території Харківської області – це буферна зона довкола Луганщини. Російське командування раніше говорило, що вони мають захопити не лише Донецьку та Луганську область, а й створити безпечну буферну зону навколо цих областей, щоб ЗСУ не могли завдавати ударів по них.

"Так от, якщо ми почнемо звільняти територію Харківської області, ми вийдемо на кордон Луганської області. І використовуючи, я сказав би, таку методику "нарізки тортика", ми можемо по шматках нарізати територію Луганської області звільняючи її від окупантів", - зазначив Жданов.

Він додав, що ЗСУ проводять контрнаступальні дії не так на Харківському, як на Слобожанському напрямку.

"При цьому перевірили на фортецю російську оборону, і там, де вона дала слабину, ми мали успіх і почали її розвивати. На сьогодні з деяких відкритих джерел є інформація, що наші війська просунулися далеко вглиб оборони противника", - зазначив Жданов.

За його словами, якщо ЗСУ вдасться прорубати напрямок на Куп'янськ, це стане оперативною перемогою.

"І ми, до речі, частково виконали це завдання. Справа в тому, що від Балаклії ми можемо дістатися до Куп'янська нашою артилерією і взяти це місто. А це основний транспортний вузол для забезпечення угруповання російських військ у районі Ізюму та угрупування, яке діє у напрямку Слов'янська. Отже, у нас є всі шанси надалі розвивати контрнаступ щодо оточення ізюмського угруповання російських військ", - пояснив військовий експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Росіяни вже дійшли до дна, Путін кинув в Україну парадні армії – військовий експерт.