RU  UA

В Україну йде осіннє бездоріжжя: як ЗСУ боротимуться з ворогом

Німецький уряд відмовився передавати ЗСУ танки Leopard II, які були б дуже доречні, зважаючи на бездоріжжя, яке дуже скоро станеться через негоду.

На цьому в ефірі Апостроф TV наголосив військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков.

За його словами, українським бійцям буде потрібно багато гусенічної техніки, щоб долати багно.

Восени знизиться ефективність роботи авіації, прохідність шляхів. Тому більшу роль в ході бойових дій відіграватимуть гусеничні транспортні засоби. Саме тому Україні останнім часом передають більше бронетранспортерів М113.

За словами військового експерта, і у обороні, і у наступі головний тягар несе артилерія. Країна-агресор також активно використовує гармати, тому вирішальне значення має контрбатарейна боротьба. Саме тому в кожному пакеті допомоги від наших закордонних партнері надходять контрбатарейні радари. Власне, цим закладаються можливості для знищення ворожої артилерії високоточними снарядами.

"У новому пакеті є сюрпризи, наприклад, тисяча високоточних снарядів "Ескалібур" з дальністю враження понад 45 км", - розповів Олег Катков, пояснивши, що ці боєприпаси здатні вражати ціль з точністю 1-2 метри.

Проте на питання про передачу важкої техніки і винищувачів у Пентагоні поки що відповідають, що це питання середньо- і довгострокової перспективи, - зазначив експерт.

"Сподіваємося, що середньострокова перспектива почнеться в жовтні з початком нового фінансового року і постачань по ленд-лізу", - висловив надію Олег Катков.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" публікував повний список останнього пакету допомоги США українським бійцям.