RU  UA

"Чмобики" поспішають на допомогу: який у Росії наступальний потенціал на Донеччині

У російських окупантів немає наступального потенціалу. Ті люди, яких зараз мобілізують по всій росії, не зможуть врятувати ситуацію.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Наступального потенціалу в них немає. Вони його втратили. Навіть так звані частково мобілізовані, якщо коротко – "чмобіки", не зможуть врятувати цю ситуацію. Це буде неякісний ресурс, який можуть надати російським окупаційним військам. Наступального потенціалу немає", - пояснив Коваленко.

За словами експерта, зараз з боку окупантів є імітація наступального потенціалу.

"Те, що ми зараз можемо спостерігати в напрямку Авдіївки, в напрямку Бахмута, – це фактично імітація, а не якісь наступальні дії. Скажу навіть більше: зараз підрозділи Збройних сил України в тих локаціях займають більш оборонні позиції, вони займаються обороною. Якщо будуть створені умови для початку контрнаступальних дій, ми побачимо те, як всі ті території, які російські окупанти зайняли впродовж останніх 3-4 місяців... Ми побачимо, як ЗСУ за рахунок умов в контрнаступі зможуть повернути ці території за тиждень, за два тижні. Ось у чому справа, що в них не тільки немає можливості здійснювати наступальні дії, також в них немає ресурсу для того, щоб утримувати ці позиції в обороні максимально довго, ефективно", - наголосив оглядач.

Утім це не говорить про те, що зараз треба контрнаступати по всіх фронтах.

"Це не так. Це треба робити збалансовано, в першу чергу. Ми все ж таки використовуємо більш раціональний підхід до будь-яких контрнаступальних дій будь-якого типу. Тому коли вже буде ворог в цих локаціях максимально виснажений, будуть створені необхідні умови, розпочнеться контрнаступ і в цьому напрямку", - резюмував Коваленко.