RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Як легко прокинутися, коли у квартирі холодно: дієві лайфхаки

Росія продовжує спроби зруйнувати критичну інфраструктуру України, зима, що наближається, може стати найскладнішою за час незалежності нашої країни. Потрібно заздалегідь створити запас і продумати свої дії на випадок відключення електроенергії та опалення й озброїтися знаннями, як пережити холод.

"Апостроф" розповідає, як знизити стрес для організму від необхідності прокидатися у холодному приміщенні.

Час сну. Це головна умова легкого ранку. Нестача сну вкрай негативно позначається на здоров'ї та самопочутті. Норма у кожного своя - комусь щоб відновитись потрібно вісім годин, а комусь достатньо шести. Однак відбирати у себе години сну не можна.

Режим сну. Важлива не лише кількість сну, а й його час. Він має бути постійним. Справа в тому, що організм звикає засинати і прокидатися в один і той же час, налаштовує на це свої біологічні ритми. Непостійність у цьому питанні може призвести не тільки до млявості протягом дня, але й до поганого настрою та проблем зі здоров'ям.

Читайте також: Попереду найважча зима: що має бути в кожній квартирі на випадок НП

Звук будильника. Здавалося б, бадьора мелодія допоможе швидше прокинутися, проте не варто грубо виривати себе зі сну різкими звуками – це підвищує тиск та стимулює різкий викид адреналіну в кров. Щоранку організм відчуває паніку та страх. Мелодія будильника має бути плавною та спокійною, набирати гучність поступово.

Одяг поруч із ліжком. У холодну пору року важко вилізти з-під ковдри просто тому, що у квартирі холодно. Особливо якщо опалення ще не включили. Щоб мінімізувати цей неприємний момент, теплий домашній одяг з вечора потрібно покласти поруч із ліжком, щоб одягнути його відразу після пробудження.

Тепло для рук. Швидко зігрітися після пробудження в холодному приміщенні допоможе простий прийом - підставте долоні на пару хвилин під струмінь гарячої води. Від цього тепло розіллється по всьому тілу і зробить ранок менш неприємним.

Ситний сніданок. Восени та взимку пропуск сніданку організм переносить складніше, ніж у теплу пору року. Поживні страви вранці не тільки зарядять енергією, а й допоможуть зігрітися і менше страждати від холоду довкола.

Раніше "Апостроф" писав, що через повномасштабну війну з російськими окупантами, українцям потрібно бути готовими до будь-яких сценаріїв. Аналітики прогнозують важку зиму та радять зробити продуктові запаси.