Коли у Херсоні відновлять інфраструктуру: журналіст відповів

Фото: t.me/suspilnekherson

Після деокупації Херсона постає питання, коли і наскільки швидко зможуть відновити необхідні для життя умови та зруйновану інфраструктуру у місті. Потерпіти доведеться не менше місяця.

Про це повідомив головний редактор місцевого видання "Міст" Сергій Нікітенко в інтерв'ю "Апострофу".

Читайте також: Херсон святкує визволення: відео масштабної ходи з гігантським прапором України

За його словами, на даний момент у Херсоні відсутня електроенергія, опалення, мобільний зв'язок та інтернет, підірвані мости та телевізійний центр. Тому варто враховувати, що відновлення нормального життя у місті є величезним викликом.

"Ми з командою нещодавно побували в декількох деокупованих громадах Херсонщини. Судячи з їх досвіду повернення до нормального життя, можу сказати, що це займе деякий час. Не менше місяця доведеться чекати та терпіти. Ми вважаємо, що Херсон - це символ. Тому необхідно якнайшвидше повернути там належні для життя умов", - розповів Нікітенко.

Журналіст неодноразово розмовляв із представниками влади та бачив, що вони розуміють, як важливо відновити у найкоротші терміни нормальне життя у Херсоні. Водночас вже кілька благодійних фондів почали збирати авто та готові приїжджати для допомоги місцевим мешканцям.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Доведеться чекати і терпіти, але люди готові - журналіст з Херсона