RU  UA

Світ зрозумів, що Україні треба допомогти: експерт про Давос-2023

Обговорення війни в Україні на економічному форумі в Давосі свідчить про те, що світ розуміє, що без перемоги над росією говорити про майбутнє та економічне зростання неможливо.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політолог Валентин Гладких.

"Дуже показово, що на економічному форумі в Давосі, на якому зазвичай говорять про віддалене майбутнє, зараз обговорюють ситуацію в Україні та воєнну компоненту. Це якраз ілюструє наявність усвідомлення того, що ні про яке майбутнє, ні про яке економічне процвітання та розвиток наразі говорити не доводиться, доки не буде вирішений цей конфлікт, при цьому вирішений на підставі формули миру Зеленського. Тому що будь-який інший варіант вирішення цього конфлікту та завершення війни зруйнує той світовий порядок, який існує і який створив підвалини для стрімкого економічного зростання та поліпшення умов життя мільярдів людей. І на сьогоднішній день є ризик того, що цей світовий порядок буде зруйнований, якщо рф вдасться досягнути якихось цілей в Україні", – сказав політолог.

Як писав "Апостроф", в Україні інфляційні процеси протягом 2022 року виявилися меншими за прогнози Нацбанку й Міжнародного валютного фонду: 26,6% проти очікуваних 30%. Водночас у поточному році ціни продовжать зростати.