RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Окупанти запустили фейки про мобілізацію в Україні: роз'яснення Міноборони

Росія намагається зірвати мобілізацію в Україні за допомогою фейків – ворог розповсюджує історії про дивні місця вручення повісток та "хвилі" мобілізації з метою залякування українців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram-каналі.

За її словами, інформаційні кампанії країни-терористки на тему мобілізації щовесни й щоосені регулярно фіксувалися і до повномасштабного вторгнення РФ.

"Технологія завжди була одна. Розкрутити якусь історію, де повістку виписали інваліду, померлому або ветерану Другої світової. Герой завжди різний, йдеться про суть. Або вони поширювали якийсь дикий текст повістки чи анкети призовника. Ми регулярно це спростовували", - пояснила вона.

Читайте також: Мобілізація 2023: чи посилять призов навесні і які 7 категорій можуть відправляти на фронт

Наразі ж ворог "вдосконалив" свої навички та почав прикрашати історії небилицями про дивовижні місця вручення повісток та "хвилі" мобілізації. Таким чином Росія має на меті дискредитувати й зірвати роботу ТЦК СП, маніпулюючи на страху отримання повістки та намаганнях сформувати суспільний осуд до роботи ТЦК СП.

Заступниця Міноборони наголосила, що кожен українець має розуміти кілька речей, що стосуються мобілізації. Зокрема це:

  • ТЦК СП (військкомати) виконують на сьогодні стратегічно важливу для оборони держави задачу;
  • там працюють живі люди й вони можуть помилитись або навіть вчинити порушення. У таких випадках треба діяти правовим шляхом.

Раніше ми писали, що у спеціальному комітеті парламенту зібралися вдосконалити процедуру проведення мобілізації в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Забиратимуть старих та дітей: Путін оприлюднив указ щодо мобілізації жителів окупованих територій

Вручення повісток військовозобов'язаним: чи можна відмовитися і, чи мають право забрати вас силою

Час визначений законом: скільки може тривати відстрочка від призову

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.