RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Можна не лише отруїтися: сім рослин, які не можна тримати вдома

Кімнатні рослини при правильному догляді радують око, є ті, які чудово почуваються навіть на кухні, але деякі не варто тримати в будинку, де є діти та домашні тварини.

"Апостроф" розповідає, які кімнатні рослини можуть бути небезпечними.

Фікус. Особливо небезпечні види з м'ясистим листям, у яких багато соку. Потрапивши на шкіру, він викликає подразнення та набряк. Якщо сік потрапляє всередину, розвивається запаморочення, нудота та утруднення дихання.

Дифенбахія. Їдкий сік рослини, потрапивши в організм не тільки негативно позначається на системі травлення, але й утруднює дихання. Потрапивши на шкіру, він може спричинити опік.

Цикламен. Ця рослина красиво цвіте, але теж таїть у собі небезпеку: сік стебел і коренів цикламена подразнює слизові оболонки, викликає набряки і болі в горлі, а також може ускладнювати дихання.

Аглаонема. Якщо вдома є аглаонема, треба подбати, щоб до неї не могли дістатись ні діти, ні тварини. У стеблах та ягодах рослини міститься отруйна речовина, яка може викликати алергію та роз'їдати слизові оболонки.

Читайте також: 6 помилок у догляді за квітами: що вбиває кімнатну рослину

Олеандр. Усі частини цього деревця, яке гарно цвіте, вкрай небезпечні для дітей та тварин. Пожувавши лист, в них можуть розвинутися порушення серцевого ритму, аж до летального результату. Попадання соку олеандра у вічі загрожує сліпотою. Не можна спалювати гілки олеандру – можна отруїтися навіть димом.

Молочай. У стеблах рослини міститься біле "молочко", яке, потрапивши на слизові, може викликати опіки, а також запаморочення і нудоту.

Азалія. Таїть небезпеку й азалія - потраплянні її соку всередину викликає печію, нудоту та діарею. Якщо вчасно не надано медичну допомогу, є небезпека порушення роботи серцево-судинної та нервової систем. В особливо тяжких випадках можлива кома і навіть смерть.

Раніше "Апостроф" розповідав про 6 простих способів врятувати кімнатні рослини, якими користуються досвідчені квітникарі.

  • Вас також може зацікавити:

Принесуть щастя та удачу: п'ять рослин, які варто посадити у 2023 році

Як повернути до життя зів'ялі кімнатні рослини: прості лайфхаки

Створюють позитивну ауру: 10 найкращих енергетичних магнітів серед кімнатних рослин