Рис - дуже корисна річ: його використовують у кулінарії, а також іноді для речей, під які він не призначений, наприклад, якщо телефон впав у воду. Однак у першу чергу, рис – це страва та інгредієнт для страв – її можна посмажити, а можна і зварити. Але є біда: коли рис має вийти розсипчастим – він злипається.
Апостроф поділиться з читачами секретом правильного приготування.
Варто пам'ятати, що багато залежить від того, як зварено зерно.
Читайте також: Обід за 10 хвилин: як приготувати соковитий рол з куркою в лаваші
Існують два інгредієнти, які допоможуть зробити зерно рису розсипчастим.
У першому випадку потрібно додати столовий оцет - крупа стане біліша, а зерно не перетравлюється в каструлі і не склеюється. На 2 літри води додати 1 ст. л. оцту – на смак це не вплине.
У другому випадку можна використати молоко, бажано холодне. Рис виходить такий же розсипчастий і білий, а в кус гарніру при цьому змінюється на краще.
Раніше ми повідомляли про те, як зробити в духовці смачний сухий сніданок з граноли з бананом та медом.
- Вас також може зацікавити:
Оригінальний рецепт булгура на сковороді, який зробить кашу ще смачнішою
Торт-суфле, прикрашений полуницею: як приготувати ніжний десерт з ягодами
Готується протягом 2 днів: як приготувати смачний квас з бузини