Росія підривом ГЕС виграла трохи часу: військовий пояснив, чого добивалися окупанти

Фото: t.me/energoatom_ua

Підрив Каховської ГЕС дає можливість російським військовим відтягнути контрнаступ ЗСУ, аби встигнути підготувати своїх мобілізованих до цього.

Про це повідомив ізраїльський колишній спецпризначенець, доброволець ЗСУ Денис Десятник в етері Апостроф TV.

Читайте також: Теракт окупантів на Каховській ГЕС не вплине на плани контрнаступу ЗСУ - Наєв

"Підрив ГЕС дає росіянам певну паузу для відтягування наступу. Вони хочуть виграти час на підготовку мобілізованих. Водночас підрив ГЕС ослабив і російську оборону на певних ділянках. Росіяни не зможуть перейти на правий берег Дніпра", - зазначив він.

За словами Десятника, правий берег Дніпра добре укріплений та на ньому розташовано багато військової техніки, тому туди неможливо висаджувати великі сили, а тільки маленькі групи диверсантів у цивільному одязі.

Крім того, він прокоментував операцію у Бєлгородській області, мета якої, на думку добровольця ЗСУ, спонукати російських громадян до боротьби за зміну режиму в РФ.

"Це можно спровокувати тільки заходячи на територію Росії. Врешті-решт, це може спонукати російську владу піти на переговори і вийти з території України", - уточнив Десятник.

Він вважає, що у майбутньому у Росії потрібно буде створити сіру зону, аби виключити можливість повторення війни.

Нагадаємо, майор 103 бригади ТРО Олександр Ганущин повідомив, що росіяни підривом Каховської ГЕС зробили собі "постріл в ногу", адже затоплення зробить непридатними побудовані ними лінії оборони й їм доведеться переміщуватися на інші позиції.

  • Вас також може зацікавити:

Обстріли стають панічними, але у ворога перевага в артилерії: що відбувається на фронті

Є значне просування: в Міноборони повідомили про наступ ЗСУ біля Бахмуту

Плакали і благали про допомогу: в окупованих Олешках ЗСУ дроном передали воду жінці з дитиною на даху. Відео