RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

На Хмельниччині засуджений до 25 років попросився на фронт: що вирішили судді

На Хмельниччині засуджений до довічного позбавлення волі попросився на фронт. Місцевий суд відмовився задовольнити його клопотання.

Про це повідомив Хмельницький апеляційний суд на своїй сторінці.

Читайте також: З 1 липня бронюватимуть по-новому: що потрібно знати військовозобов'язаним

Повідомляється, що чоловіка 1998 року засудили за чотирма статтями Кримінального кодексу України за умисне вбивство за обтяжуючих обставин, бандитизм та незаконну торговельну діяльність. Тоді йому загрожувала смертна кара, проте у 2000 році вирок йому замінили на довічного позбавлення волі.

"Засуджений звернувся до суду з клопотанням зупинити виконання вироку та обрати йому запобіжний захід, який дозволить виконати цивільний обов'язок із захисту держави. Про готовність взяти його на поруки тоді ж заявила і одна з громадських організацій", - повідомили в апеляційному суді.

Чоловіку відмовили у задоволенні його клопотання та залишили вирок без змін. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що у разі незаконного виїзду чоловіків за кордон під час загальної мобілізації в Україні їм загрожує штраф або обмеження волі строком до 3 років.

Вас також може зацікавити:

Що робити, якщо викликали до військкомату в день вручення повістки: роз'яснення юриста

Вдень - на ВЛК, ввечері - на навчання: одеський військкомат влип в скандал через музикантів-волонтерів

Придатний, але любить поспати: в Україні засудили "креативного" ухилянта