RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Цей секрет знають досвідчені винороби: чим підживити виноград у серпні, щоб зібрати багатий врожай

Серпень - традиційна пора збору врожаю, але досвідчені винороби знають, що в цей час дозріває виноград і дуже важливо в цю пору дати йому додаткове підживлення.

"Апостроф" розповідає, чим варто підживити виноград у серпні, щоб виростити смачні та соковиті ягоди.

Читайте також: Що зробити в серпні, щоб підготувати грядки до нового врожаю: поради городникам

Щоб восени зібрати рясний врожай винограду, в кінці літа потрібно правильно підживити рослину. Є дієві і роками перевірені засоби, які допоможуть виростити щедрий урожай винограду.

Важливо використовувати натуральні добрива для підживлення, оскільки плоди вже налилися і скоро підуть на ваш стіл. Йдеться про борну кислоту, деревну золу (суміш із недогорілого вугілля та попелу) та коров’як. Ці добрива містять все необхідне для винограду у стадії дозрівання і набирання цукристості.

До 10 літрів води треба додати 10 грамів борної кислоти, добре розмішати і розпилити розчин на листя рослини. Такий спосіб підживлення покращить смак та забезпечить ще більший розмір ягід.

На городах в кінці серпня викопують картоплю, тож залишається багато картопляного бадилля, а на полях - сухого соняшника. Саме його краще використовувати після спалювання для підготовки деревної золи. Слід змішати склянку такої суміші з 10 літрами води і залиште на одну добу настоятися. Після того настоєм треба полити виноград. Таке підживлення необхідно повторювати раз на два тижні.

Коров'як – це унікальне добриво, багате поживними речовинами - азотом, фосфором, калієм, кальцієм, цинком та іншими. Коров'ячий гній потрібно змішати з водою у співвідношенні 1:4 і залишити на добу. Таким розчином можна поливати виноград.

Цей метод доцільно використовувати, коли у винограду спостерігається дефіцит азоту: листя росте дрібним, блідо-зеленого забарвлення, а грона майже не розвиваються.

Раніше ми розповідали, чому повільно червоніють помідори та як допомогти їм дозріти.

  • Вас може зацікавити:

Обов'язково треба підгодувати: що робити з малиною після збирання врожаю

Чим підгодувати огірки влітку, щоб збирати врожай до самих холодів

Що робити з цибулею після викопування, щоб довго зберігалася зимою