RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Урожай буде навіть взимку: як виростити солодкий перець на підвіконні

Виростити певні овочі, фрукти, чи зелень на підвіконні навіть взимку можливо. Більше того, зимовий сезон майже нічим не відрізняється в порівнянні з посадкою в теплиці, тому впоратись з таким завданням може кожен бажаючий.

Проте те, як виростити солодкий перець взимку з насіння, розповідає "Апостроф".

Читайте також: Цей рецепт болгарського перцю люблять за простоту: як приготувати його на зиму

В першу чергу, слід підготувати насіння – обрати хороший матеріал, витримати його в розчині марганцівки одну-дві години та замотати в замочену тканину.

Залишіть насіння в такому стані на 1-2 тижні і час від часу змочуйте водою.

У чистий контейнер потрібно насипати ґрунт і викласти пророщене насіння. Важливо, щоб відстань між посадками становила не менше 2 см. Зверху знову присипте насіння ґрунтом і полийте теплою водою.

Через 21-30 днів з'являться перші листочки. Потрібно дочекатися, щоб на паростках з'явилося по два листочки і пересадити в іншу тару, бажано об'ємом 200 мл - тоді розсада буде швидше рости.

Коли на розсаді з'являться 4-6 листочків - пересадіть її в окремі контейнери на 1,5-2 літри. На дно горщика слід покласти дренаж з гравію. Далі - ґрунт та викопати маленьку лунку, щоб коріння розсади відчувало себе в ній вільно.

Перенести розсаду після пересадки можна на балкон або підвіконня. Проте варто пам'ятати, що пряме сонячне проміння може нашкодити рослинам. В той же час перець - світлолюбна рослина і потребує освітлення не менше 10-12 годин щодня, тому варто використовувати лампи для підсвічування.

Окрім того, перець любить тепло, температура в приміщенні має бути + 23С і більше. Контролюйти не лише вологість ґрунту в горщиках, а й повітря в приміщенні. Для перцю важливий помірний полив теплою водою.

Вже до початку весни ви отримаєте смачні та соковиті плоди улюбленого овочу.

Раніше ми також повідомляли, який народний засіб на основі нашатирного спирту допоможе врятувати капусту від осінніх шкідників.

Вас також може зацікавити:

Дріжджі, зола та інші народні засоби, якими слід підживити троянди восени

Чому овочі гниють у погребі і як цьому запобігти: корисні поради для зберігання врожаю

Перекопайте та внесіть добрива у ґрунт: як правильно підготувати грядки до зими